
תקופת ההריון ולאחריה הלידה, היא כנראה אחת מן התקופות היחידות בחיים שבה אישה תפגוש את רופאיה בתדירות של כל שבוע או שבועיים בערך. תקופת ההריון מלווה בלא מעט בדיקות ששיאן מגיע בשליש השני להריון. לאחר מכן ממשיכות הבדיקות מיד לאחר הלידה בכדי לבדוק כיצד גוף האם התאושש מן הטראומה ולבסוף הבדיקות עוברות מן האם לילד שנולד בכדי לבדוק עליה נאותה במשקל, התפתחות סנסואלית ומוטורית נכונה ועוד. אם נולד במזל בן, אז לכל הבדיקות הללו מצטרפות גם הבדיקות לאחר ברית המילה.
כאמור, תקופת ההריון גדושה בבדיקות לאם לעתיד כאשר היא מתחילה בבדיקות דם שונות לאיתור נוכחות גנים למחלות מסוכנות, סכרת, המצאות מינרלים בגוף האם, בדיקות לגילוי סוג דם האם ועוד. עם התפתחות ההריון ובייחוד בתקופת השליש השני, מתחילה סדרת בדיקות רבות וחשובות לגילוי התפתחות תקינה של העובר וגילוי מוקדם של מומים, במקרה הצורך. תקופה זו גם נהוג לכנות כתקופת מעקב ההריון. בין הבדיקות הללו ניתן למנות את סקירת המערכות המוקדמת, בדיקת חלבון עוברי, בהמשך תתווסף גם סריקת מערכות מאוחרת, בדיקת מי שפיר, והעמסת סוכר. כל אלו אמורים לנטר את ההריון ואת בריאות האם ולוודא כי הילד שיוולד יהיה בריא ומפותח אנטומית כפי הנדרש.
לאחר הלידה, הפוקוס עודנו נשאר על האם, אך גם על התינוק החדש שנולד מבחינת הבדיקות. האם תדרש להגיע לבדיקות הן אצל רופא המשפחה והן אצל רופא הנשים בכדי לראות שהלידה לא גרמה לאיבוד דם או מינרלים ומרכיבים חשובים נוספים של הדם. אצל רופא הנשים, תבדק האישה לראות כיצד איזור החיץ התאחה, מה מצבו של צוואר הרחם שעבר את הטראומה הגדולה ביותר בשל התרחבותו, וכן האם הרחם והשחלות מתפקדים כרגיל וכפי שנדרש לאחר לידה מבחינה רפואית. בד בבד עם הבדיקות לאם, גם התינוק הנולד נדרש להגיע לבדיקות בכדי לבדוק את בריאותו הכוללת, לקבל חיסונים וכן לבחון את התפתחותו האנטומית לאורך הזמן באמצעות מדידות של משקל וגובה בטיפת החלב ובדיקות רפלקסים. כמובן שלכל הבדיקות הללו נוספת פרוצדורה נוספת ובדיקותיה שלה אם מדובר בבן שנולד-וזוהי פרוצדורת ברית המילה.